Academisch filosoof

Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem ligt de basis van mijn algemene vorming, waar ik een bètaprofiel met biologie, economie en filosofie koos. In 2012 behaalde ik na 4 jaar mijn bachelor filosofie. Centraal stond het opdoen van een brede historische achtergrond op het gebied van het denken. Mijn specialisatie omvat de Duitse idealisten Kant en Hegel, de hedendaagse filosofe Hannah Arendt, alsmede taalfilosofische vraagstukken rond niet-bestaande entiteiten.

Klassiek zanger (bas-bariton)

Via mijn nevenactiviteiten kwam ik in aanraking met het zingen, dat ik ontdekte bij faculteitskoor Hark!, onder leiding van de Nijmeegse amateurcomponist en -dirigent Willibrord Huisman. Het klassiek zingen in een koor ontdekte ik bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock.

Bij Audite Nova maakte ik kennis met het kamerkoorrepertoire en hielp ik met pr en drukwerk voor het uitverkochte concert ‘Door de Nacht’. In 2013 heb ik vervolgens bij Nederlands Studenten Kamerkoor geweldige projecten meegemaakt met de Vlaamse koorchef Kurt Bikkembergs, gefocust op hedendaags klassiek (koor)repertoire.

Gedurende drie jaar volgde ik privézanglessen ik bij de Nijmeegse zangpedagoge Elizabeth van Daalen. In 2014 behaalde ik mijn propedeuse klassieke zang aan het Utrechts Conservatorium bij de IJslandse zangpedagoog Jon Thorsteinsson, bij wie ik tot 2015 als contractstudent studeerde. Daarna kreeg ik privélessen van Charlotte Margiono sinds 2016 en bij Wilke te Brummelstroete sinds 2018, beiden internationaal bekende operazangeressen.

Vanaf 2018 zing ik met grote regelmaat in het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam, onder leiding van dirigent Daniel Reuss. Daarnaast zing ik regelmatig solo in opera- en oratoriumuitvoeringen. Voor een overzicht van mijn aanstaande concerten, zie Agenda.

Cultureel ondernemer

Naast mijn studie filosofie en mijn bezigheden als zanger heb ik altijd bestuurs- en medezeggenschapswerk gedaan. Zo zette ik mij op het Stedelijk Gymnasium Arnhem in voor de leerlingenmedezeggenschap en de schoolkrant Iris Tacheia, die na mijn vertrek in 2012 tot Schoolkrant van het Jaar verkozen werd.

Tijdens mijn studie filosofie was ik secretaris bij studievereniging Sophia, studentvoorzitter van de Opleidingscommissie, redactielid / eindredacteur / penningmeester van wijsgerig blad Splijtstof, waarbij ik betrokken was bij de oprichting van een zelfstandige stichting. Voor zowel het Nijmeegs studentenkoor als het Nederlands Studenten Kamerkoor zat ik ook in het bestuur, resp. als penningmeester en als fondswerver.

In het laatste jaar van mijn studie richtte ik met politiek filosoof Bas Leijssenaar het tekst-, web- en grafische redactiebureau inhoud en vorm op, dat inmiddels als uitgeverij Wilde Raven voortbestaat.

Mijn nieuwste initiatief is stichting Cherubino, waarmee ik theater en muziek in alle mogelijke verbindingen onder jongvolwassenen wil stimuleren. Met productieleider Sophie van Weeren, regisseuse Panda van Proosdij en dirigent Peter-Paul van Beekum ontwikkelen we prikkelende, humoristische voorstellingen (opera en operette, oftewel: klassiek muziektheater) in het Nederlands.

Op de hoogte blijven?

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Of deel dit bericht op sociale media: