Filosofie

Met het Stedelijk Gymnasium Arnhem reeds vier jaar achter mij, ontving ik in 2012 mijn bachelordiploma filosofie. Bijzondere interesse ging uit naar de Duitse idealisten Kant en Hegel, de hedendaagse filosofe Hannah Arendt, alsmede taalfilosofische vraagstukken rond niet-bestaande entiteiten.

Koorzanger

Het zingen ontdekte ik eerst bij het Campuskoor (toen nog ‘Hark!’), daarna bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en later Nijmeegs kamerkoor Audite Nova. Bij Nederlands Studenten Kamerkoor ging van 2013 t/m 2015 de wereld van hedendaagse koormuziek voor mij open. De Vlaamse koorleider en muziekpedagoog Kurt Bikkembergs vormde mij tot volleerd kamerkoorzanger. Uniek was het World Youth Choir in 2016, waar ik met zangers uit 25 andere landen drie levensveranderende weken deelde.

Zangdocenten

Vanaf 2010 volgde ik jarenlang privézanglessen ik bij mezzosopraan Elizabeth van Daalen. In 2014 behaalde ik mijn propedeuse klassieke zang aan het Utrechts Conservatorium bij de IJslandse tenor Jon Thorsteinsson. In 2016 en 2017 studeerde ik bij sopraan Charlotte Margiono, vanaf 2019 krijg ik les van mezzosopraan Wilke te Brummelstroete. In losse projecten en masterclasses werkte ik als solist met tenor Marcel Beekman, bariton Peter Bording, repetitor Abigail Richards en regisseur Wouter van Looy.

Professioneel koorzanger en solist

Vanaf 2018 ben ik vaste bas bij Cappella Amsterdam, onder leiding van dirigent Daniel Reuss. In opera- en oratoriumuitvoeringen zing ik regelmatig solo. Benieuwd naar mijn stem? Ga naar de Media-pagina en beluister wat opnames! Voor een overzicht van mijn aanstaande concerten, zie Agenda.

Bestuurder en cultureel ondernemer

Naast mijn studie en werk heb ik altijd bestuurs- en medezeggenschapswerk gedaan. Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem zat ik al in de leerlingenraad, het aansturende panel en als hoofdredacteur bij de schoolkrant. Tijdens mijn studie was ik secretaris bij de studievereniging, de opleidingscommissie en penningmeester bij het studentenkoor.

Bij het wijsgerig faculteitsblad Splijtstof was ik betrokken als eindredacteur en begeleidde ik de oprichting van de stichting. Bij het Nederlands Studenten Kamerkoor was ik acquisiteur en voorzitter van de Vriendenstichting.

In 2015 en 2016 was ik — eerlijk is eerlijk, met wisselend succes — fondsenwerver en zakelijk leider bij het Margaretha Consort en het project ‘Meet the Composer!‘ (Buma Cultuur / stichting GeNeCo). Door hard werken, fouten maken en successen bestendigen ontdekte ik waar mijn hart lag: artistieke concepten uitwerken tot sterke projectplannen…

Operette stichting Cherubino

… Daarom begon ik in 2018 stichting Cherubino. Met productieleider Sophie van Weeren, regisseuse Panda van Proosdij en dirigent Peter-Paul van Beekum ontwikkel ik prikkelende, humoristische opera’s en operettes in het Nederlands.

In 2019 stond de eerste ‘snelkookoperette’ op het podium, Le Docteur Miracle van Georges Bizet, omgedoopt tot Het hele eieren eten. Na een vijftal succesvolle uitvoeringen, richten we onze pijlen nu op de herneming én een spannende nieuwe productie… Stay tuned!

Op de hoogte blijven?

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Of deel dit bericht op sociale media: