Filosoof

Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem ligt de basis van mijn algemene vorming, waar ik een bètaprofiel met biologie, economie en filosofie koos. In 2012 behaalde ik na 4 jaar mijn bachelor filosofie. Centraal stond het opdoen van een brede historische achtergrond op het gebied van het denken. In de afronding heb ik me verdiepend beziggehouden met werken van Plato, Kant, Hegel en Arendt, alsmede de taalfilosofische kwestie rond niet-bestaande entiteiten.

Zanger

Via mijn nevenactiviteiten kwam ik in aanraking met het zingen, dat ik ontdekte bij faculteitskoor Hark!, onder leiding van de Nijmeegse amateurcomponist en -dirigent Willibrord Huisman. Het klassiek zingen in een grootkoor ontdekte ik bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock, waar ik tevens een jaar als penningmeester in het bestuur heb gezeten.

Bij kamerkoor Audite Nova onder leiding van Hebe de Champeaux en Caroline Westgeest maakte ik kennis met het kamerkoorrepertoire, en hielp ik met pr en drukwerk voor het uitverkochte concert Door de Nacht. In 2013 heb ik bij Nederlands Studenten Kamerkoor mijn eerste geweldige projecten meegemaakt met de Vlaamse topkoorleider Kurt Bikkembergs, waarop ik besloot voor het project 2014 als acquisiteur het bestuur te versterken.

Gedurende drie jaar volgde ik privézanglessen ik bij de Nijmeegse zangpedagoge Elizabeth van Daalen. In 2014 behaalde ik mijn propedeuse klassieke zang aan Het Utrechts Conservatorium, bij de IJslandse Lichtenberger zangpedagoog Jon Thorsteinsson, bij wie ik tot 2015 als contractstudent studeerde. Sinds 2017 heb ik op privébasis les bij operazangeres Charlotte Margiono.

Cultureel ondernemer

Naast mijn studie filosofie heb ik altijd bestuurs- en medezeggenschapswerk gedaan, waarbij mijn insteek steeds innoverend was.

Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem zette ik mij sterk in voor de leerlingenmedezeggenschap en had ik een sturende rol in de vernieuwing van de schoolkrant Iris Tacheia, die na mijn vertrek in 2012 tot Schoolkrant van het Jaar verkozen werd.

Tijdens mijn studie filosofie was ik secretaris bij studievereniging Sophia, studentvoorzitter van de Opleidingscommissie, redactielid / eindredacteur / penningmeester van wijsgerig blad Splijtstof, dat verzelfstandigde tot stichting met mijn medewerking.

In het laatste jaar van mijn studie richtte ik met politiek filosoof Bas Leijssenaar het tekst-, web- en grafische redactiebureau inhoud en vorm op, dat inmiddels als uitgeverij Wilde Raven voortbestaat.

Mijn nieuwste initiatief is stichting Cherubino, waarmee ik theater en muziek in alle mogelijke verbindingen onder jongvolwassenen wil stimuleren. Met productieleider Sophie van Weeren, regisseuse Panda van Proosdij en dirigent Peter-Paul van Beekum ontwikkelen we prikkelende, humoristische voorstellingen (opera, operette en muziektheater) in het Nederlands.

Op de hoogte blijven?

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Of deel dit bericht op sociale media: