Filosoof

Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem ligt de basis van mijn algemene vorming, waar ik een bètaprofiel met biologie, economie en filosofie koos. In 2012 behaalde ik na 4 jaar mijn bachelor filosofie. Centraal stond het opdoen van een brede historische achtergrond op het gebied van het denken. In de afronding heb ik me verdiepend beziggehouden met werken van Plato, Kant, Hegel en Arendt, alsmede de taalfilosofische kwestie rond niet-bestaande entiteiten.

Zanger

Via mijn nevenactiviteiten kwam ik in aanraking met het zingen, dat ik ontdekte bij faculteitskoor Hark!, onder leiding van de Nijmeegse amateurcomponist en -dirigent Willibrord Huisman.

Het klassiek zingen in een grootkoor ontdekte ik bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock, waar ik tevens een jaar als penningmeester in het bestuur heb gezeten.

Bij kamerkoor Audite Nova onder leiding van Hebe de Champeaux en Caroline Westgeest maakte ik kennis met het kamerkoorrepertoire, en hielp ik met pr en drukwerk voor het uitverkochte concert Door de Nacht.

In 2013 heb ik bij Nederlands Studenten Kamerkoor mijn eerste geweldige projecten meegemaakt met de Vlaamse topkoorleider Kurt Bikkembergs, waarop ik besloot voor het project 2014 als acquisiteur het bestuur te versterken.

Gedurende drie jaar volgde ik privézanglessen ik bij de Nijmeegse zangpedagoge Elizabeth van Daalen. Sinds september 2013 studeer ik klassieke zang aan Het Utrechts Conservatorium, bij de vermaarde pedagoog Jon Thorsteinsson. 

Cultureel ondernemer

Naast mijn studie filosofie heb ik altijd bestuurs- en medezeggenschapswerk gedaan, waarbij mijn insteek steeds innoverend was.

Op het SGA heb ik deelgenomen aan elk onderdeel van de medezeggenschap. Ook zette ik met journalist Judith Katz de eerste stappen om de schoolkrant, Iris Tacheia, in een populaire glossy te veranderen, met succes: in 2012 Schoolkrant van het Jaar.

Tijdens mijn studie filosofie was ik secretaris bij studievereniging Sophia, studentvoorzitter van de Opleidingscommissie, redactielid / eindredacteur / penningmeester van wijsgerig blad Splijtstof, dat verzelfstandigde tot stichting met mijn medewerking.

In het laatste jaar van mijn studie richtte ik met Bas Leijssenaar het tekst-, web- en grafische redactiebureau inhoud en vorm op, dat inmiddels als uitgeverij Wilde Raven voortbestaat.

var

Op de hoogte blijven?

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Of deel dit bericht op sociale media: